Bestäm en tid på dygnet som passar bäst och slå dig ner för att meditera. Fortsätt sedan att meditera varje dag i 21 dagar. Ok, vi börjar!

Tona in med mantrat Ong Namo Guru Dev Namo (Jag hälsar den obegränsade kreativa kraften och inre visdomen).

Ryggflex11)Ryggflex. Sitt i lätt meditationsställning och ta tag om smalbenen. Pressa fram bröstkorgen och ryggen- andas in, runda ryggen bakåt-andas ut. Fortsätt 1 minut. Andas in, sträck ryggen rak och håll andan inne 15 sekunder samtidigt som du drar upp rotlåset (spänner musklerna i underlivet och nedre delen av magen). Andas ut och slappna av.


Axellyft22)Axellyft. Sitt i lätt meditationsställning. Håll händerna på knäna. Dra upp axlarna mot öronen – andas in, sänk axlarna – andas ut. Fortsätt 1 minut. Andas in, dra upp axlarna mot öronen och håll andan 15 sekunder. Andas ut och slappna av.


Gyan mudra3)Meditera på mantrat Ong Sohang: Sitt i lätt meditationsställning eller på en stol med båda fötterna på golvet. Sträck ryggen och nacken raka. Lägg händerna på knäna i gyan mudra (tryck tummen mot pekfingertoppen och sträck den andra fingrarna raka). Slut ögonen. Andas långa, djupa andetag genom näsan. Koncentrera dig på tredje ögat (området mellan ögonbrynen i pannan). Försök att andas medvetet och känna hur magen och bröstkorgen utvidgas när du andas in och drar ihop sig när du andas ut. Upprepa mantrat Ong Sohang tyst för dig själv. Tänk Ong varje gång du andas in och Sohang varje gång du andas ut. Ong Sohang betyder ”Kreativ kraft Jag är Det” eller ”Jag är obegränsad kreativitet”.Behåll din uppmärksamhet i kroppen och känn hur det känns inom dig. Meditera 3-11 minuter. Avsluta meditationen genom att ta ett djupt andetag in, håll andan inne så länge det känns bekvämt och andas ut. Kom tillbaka och öppna ögonen.

Lycka till! Den sista dagen kan vi fråga oss: Hur känns det i kroppen och sinnet just nu?

 Jona
 1. Det vore helt underbart om du kunde spela in en u- tube med en meditation, din röst är så fantastisk och inspirerande.

 2. Vad kul idee! Hoppar gärna på denna utmaningen (bättre sent än aldrig), men vad menar du med att “tona in med mantrat Ong Namo Guru Dev Namo”?

  1. Hej Freja!

   Javisst, bättre sent än aldrig är verkligen ett bra motto!
   Du är tyvärr lite sent ute med denna, då jag inte har möjlighet att ge dig personlig feedback så här sent efter starten :-)

   Jag kan gärna ge dig en annan meditation, som passar dig, om du vill.

   Mejla mig i så fall på jona@yogajona.se

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.