Stärker den fysiska och emotionella balansen. Stå på alla fyra. Lyft upp höger ben och vänster arm och sträck ut ryggen, så att den blir lång, stabil och stark. Pressa fotsulan bakåt och handflatan framåt. Håll blicken upp och fästad vi en punkt. Andas långa långsamma djupa andetag i 1-3 minuter. Växla ben och arm och upprepa övningen 1-3 minuter till. Vila på rygg en kort stund och gå sedan över till meditationen Ong Sohang.

*
Bistert och vintrig i mars och det känns som att Höllviken, där jag råkar bo, är den enda plats i Sverige som står emot snö just nu. När vädret är obalanserat dras vi också med och tappar stadga och struktur. Vi förlorar lätt våra dagliga rutiner. Vi vill ha vårvärme nu och tröstar oss kanske med onyttigheter. Well. Det nyckfulla vårvädret påverkar oss faktiskt mer än vi tror och är beredda att medge. Turligt nog vänder det i samband med vårdagjämningen snart. Tills dess får vi försöka upprätthålla vår praktik i 21 dagar så gott det går. Att hålla fast vid meditation är bra, meditation ger stabilitet. Övningen ovan är bra att kompletterar sina dagliga yogaövningar med så här års. Den stärker den fysiska och emotionella balansen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.