När kroppen känns krossad kan det löna sig att gå ut på stranden, eller någon annan naturskön plats, och ta ner solen på bröstet. Tänk dig en fotbollspelare som plockar ner bollen på bröstet.  Vi gör exakt samma sak – men istället för en fotboll plockar vi ner solen – tankar  kraft rakt in i hjärtat.

2) andas in

Okej, här kommer veckans tre mjuka rörelser; allt som behövs för att kroppen skall kännas fin igen. Öva var som helst – när som helst. Var du än går och står. Man behöver inte ens ta av sig skorna. Any time. Any day!

1) rotera höfter

1) Stå brett, vila händerna mot ryggslutet. Rulla höfter och rygg i en stor cirkel. Blunda och upplev kroppen från insidan. Rulla fram höften samtidigt som du andas in, rulla bak samtidigt som du andas ut. Rulla 5 gånger åt enda hållet och 5 gånger åt andra hållet.

2b) andas ut sjunk ner på huk

2) Sträck upp armarna högt upp och tryck handflatorna mot varandra. Ta ett djupt andetag in i takt med rörelsen. Sjunk sedan ner på huk och låt händerna sjunka ner samtidigt. Sätt fingertopparna i marken, sträck på benen och rulla sedan upp hela vägen. 10 gånger upp och ner.

3b) armar upp

3) Knäpp händerna på ryggslutet. Pressa upp hjärtat och öppna bröstkorgen. Ta en djup in-anding. Böj dig sedan framåt och sträva med armarna uppåt samtidigt som du andas ut. 10 gånger – 10 andetag.

Image

Slutligen….. Det är alltid en lysande idé att sitta och andas i stillhet en stund.

Lycka till!

Jona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.