Att öva hemma mitt i vardagen kan vara en aning mer krävande än att slå sig ner i en rofylld yogasal och bli varsamt vägledd. Att få till ett yogapass på eget initiativ är kanske mer utmanande för det behövs en smula vilja och självdisciplin. Den goda nyheten är, att när vi väl har tagit beslutet och tonat in, så rullar det på med större lätthet och ibland nästan av sig själv.

en sak i taget

Börja mjukt. Avsluta starkt. Ta 50 medvetna andetag för Styrka&Sinnesfrid. Gör en sak i taget. Gör det medvetet. Gör det färdigt.

Lycka till!

Jona

1 bågskytten

1. Bågskytten. Kliv fram med foten och böj benet. Sträck ut samma arm. Knyt näven och håll tummen uppåt. Sträck på det bakre benet och låt foten vridas ut en aning till sidan. Dra den andra armen med armbågen bakåt. Öppna upp hjärtat och bröstkorgen. Sjunk ner med vikten över det främre benet. Fäst blicken på horisonten eller tummen. Håll magen stark. Stå stark. Andas lugnt och djupt. 5 andetag. Byt sedan ben.

2 lyft ben

2. Ligg på rygg. Placera händerna under kroppen som stöd för ryggen eller håll dem längs med sidan av kroppen. Pressa svanken neråt. Håll hakan in mot bröstet. Använd magens muskler. Tryck naveln neråt. Lyft upp benen 15 centimeter och håll dem kvar. Håll kraften i magen. Andas  lugna djupa andetag. 10 stycken.

3 gräshoppan

3. Ligg på mage. Håll hakan neråt. Knyt nävarna med tummarna inne i handen. Placera knytnävarna i ljumskarna. Håll ihop benen. Spänn ryggen och rumpan. Lyft upp benen. Håll raka knän. Håll styrkan i ryggen. Andas långsamt och fullkomligt. 10 andetag totalt.

4 vila

4. Vila medvetet. Vila mjukt. Släpp taget. Lägg sedan kinden till, släpp händerna och bara släpp taget&vila 10 andetag.

5 andas

5. Sitt bekvämt. Lägg händerna ovanpå varandra mitt på bröstet. Andas mjukt. Andas lugnt. Andas långt. Andas långsamt. Andas utan ansträngning. Andas ett andetag i taget. Andas medvetet. Andas färdigt. Andas in, ta en liten paus, andas ut, ta en liten paus. Upprepa. Ta 10 andetag totalt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.