Denna termin har vi ofta börjat yogapasset med en serie stående övningar. Jag kör även mycket stående när jag har yoga med sportiga människor. Man kan göra det lite var som helst; på grus, gräs eller asfalt. Att stå och yoga funkar nämligen bra med gympadojjor på och det blir dessutom en mjuk&fin övergång mellan att träna idrott och att utöva yoga. Inom yoga har vi ett mer mjukt förhållningssätt till oss själva och vår kropp. Inom idrott använder vi gärna både piska och morot för att bli snabbare.

5 vindmöllan a

Stående ställningar är bra för att återskapa balans i kroppen. Balans är bra att ha! I synnerhet när det är halt och isigt ute i verkligheten. Tänk på att hålla blicken stilla och fokuserad på en punkt. Känn att balansen sitter i magen. Andas lugnt med fullkomliga djupa andetag. Håll fokus.

trädet

Trädet är en bra början. Stå på ett ben. Lyft upp foten och placera den mot vristen, knäet eller ljumsken. Håll handflatorna mot varandra mitt framför bröstet (i pranam mudra). Fäst blicken på en punkt i horisonten, eller på marken en bit framför kroppen. Håll kontakt med magen och andetaget. Andas 5 djupa lugna andetag. Sträck upp armarna och andas ytterligare 5 djupa andetag. Kom ut ur ställningen och upprepa sedan övningen med det andra benet.

Lycka till med balansen!

    1. Hej Pärlan, lycka till massor med meditationen och maten och vägen till mera harmoni – ur yogisk synvinkel är du redan perfekt som du är!

      Kramar och kraft!

      Jona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.