jag minns mitt första yogaklass, den sprudlande känslan efteråt, upprymdheten när Linda, Helena och jag pratade om alla skumma ställningar. Vi var fnittriga nybörjare med tusen frågor. När vår yogalärare var sjuk bjöd jag hem mina vänner och höll klass, lekte yogalärare. Det gick väl sådär, men vi hade kul.

jona 5 okt 14 223

En dag upptäckte jag att jag satt lite lätt tillbakalutad vid ritbordet. Jag var inte lika kreativ och sprudlande längre. Jobbade på White Arkitekter och för att återvinna passionen, lämnade jag en trygg tjänst för att utbilda mig vidare hos Wiveca i Göteborg. Bli yogalärare på riktigt. Och vad kan man säga om mitt beslut? Som yogalärare är jag glad varje dag.

jona 5 okt 14 201

Resan är roligt. Och jag blir ständigt utmanad. Jag känner mig mycket hemma med kundaliniyoga. När det gäller vinyasayoga måste jag jobba stenhårt inför varje pass; skriva manus, övar på språket, repetera och repetera. Jag får feedback och kritik, vilket jag är jättetacksam för, även fast det svider och är lite småjobbig att tvingas inse att man är rent ut sagt kass på många bitar.

jona 5 okt 14 175

Att vara nybörjare är nyttigt. Att inte vara perfekt ger mig inspiration att förnya mig, stimulerar min fantasi och kreativitet.

jona och Trek

På sportfronten jobbar jag för att komma starkt till start på IRONMAN nummer elva. Utmaningen är att bibehålla passionen, spänningen och samma oskuldsfulla inställning som jag hade som nybörjare. Berättar snart om var när och hur, men det lär blir innan julafton i alla fall. Om foten är med mig.

0699_048831

Glöm aldrig glädjen när du gick i mål första gången efter en lång resa! Glöm aldrig din nybörjarglädje. Glöm aldrig ditt första möte med yoga.

Hoppas veckan utmanar dig lite lagom och ger dig glimtar av glädje!

Jona

***


Yogautmaningarna är många. Först lärde jag mig meditera och kämpar fortfarande med att behärska den biten, sedan blev jag kundaliniyogalärare och gick alla level 2 utbildningar. Efter det utbildade jag mig till vinyasayoga- och klassisk hathayogalärare. Jag studerar anatomi ”på äldre dagar” och tillämpar anatomikunskaperna på yoga. I oktober ska jag undervisa anatomi på en yogalärarutbildning på Ibiza. På engelska. Det är en ny typ av utmaning!!

  1. Vilken inspiration du är Jona:) vinyasa yogan är tuff, men rolig och gör underverk med mina höfter;) jag älskar att utöva både kundalini och vinyasa, det finns så mycket godsaker och roligheter i yogans värld!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.